Célunk

Célunk az olvasásra az értő olvasásra nevelés, s az ehhez vezető élmények, ismeretek nyújtása.
Ezen a napon a betű, könyvek és az olvasás fogja szolgáltatni az örömöt, élményt családoknak, iskolásoknak és mindazoknak, akik részt vesznek a programjainkon.


A rendezvény vezérfonala:

"Olvasni jó, jól olvasni élmény!
Legyen az élmény mindenkié”

Olyan családi programot tervezünk, amelyben a szülő s gyermek egyaránt talál érdekességet

Fontosnak tartjuk, hogy azok is követhessék az előadásainkat, akik nem tudnak velünk lenni a Marczibányi téren, nekik a USTREAM tv-n keresztül élőben közvetítjük a megnyitót és az előadásokat

A csatorna, elérhetősége:


Tervezünk még gyermekfoglalkozásokat, felolvasásokat, előadásokat, könyvbemutatókat, könyvcseréket, muzeális olvasókönyv kiállítást, tárlatvezetést könyvritkaságok között és sok-sok különlegességet.

A résztvevők bevonásánál azt a célt tartjuk szem előtt, hogy az írás, a betű a könyv, lehető legszélesebb spektrumát felöleljék:
·        gyermeknek szóló programoktól a szülőknek szóló előadásokig
·       a nyomtatott könyvektől a digitális olvasásig, sok-sok érdekességgel készülünk

Az Olvasásklinika fontosnak tartja az értő olvasást,  a könyvek szeretetét.


A rendezvényt a Marczibányi Téri Művelődési Központban budapesti családoknak, gyermeknek szánjuk. A sajtó eddig mutatott érdeklődése bizalommal töltheti el a részt venni szándékozókat a sikeres megjelenésről.

Szeptember 8-át az UNESCO deklarálta Olvasás Világnapjának, A programunk az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága teljes támogatásával valósul meg!
                  
 „Education for all!”

Az Olvasásklinika az olvasási gondokkal, elakadással,  diszlexiával küzdők számára kínál megoldást. Az Olvasásklinika a Marczibányi Téri Művelődési Központban  rendszeresen –minden hónap első hétfőjén - rendez diszlexia klubot, ahol olvasási nehézséggel, diszlexiával kapcsolatos előadásokat tartanak szakértők, s egy fórumot nyújtunk szülők és pedagógusok részére

Címkék: ,